Ripple (XRP), 31 Mayıs’ta üst üste dördüncü gününü 20 günlük üssel hareketli ortalamasının (EMA) altında kapatarak yedi günlük fiyat düşüşünü uzatma riski taşıyor. Bu durum, yatırımcılar için düşüş sinyali olarak değerlendiriliyor çünkü mevcut fiyatın son 20 gündeki ortalama fiyatın altına düştüğünü gösteriyor. Yatırımcılar, bu durumu piyasa eğiliminin satışlara kaydığı yönünde yorumluyor.
Ripple’da Teknik Veriler
Ripple’ın bazı temel teknik göstergeleri, altcoin’in önümüzdeki günlerde değer kaybedebileceği olasılığını doğruluyor. Örneğin, momentum göstergeleri şu anda nötr noktalarının altında seyrediyor. XRP’nin göreceli güç endeksi (RSI) 46,64 ve para akışı endeksi (MFI) 40,96 olarak ölçüldü. Bu göstergeler, piyasa katılımcılarının yeni token satın almak yerine mevcut varlıklarını sattığını ve bu nedenle XRP’ye olan talebin azaldığını gösteriyor.
XRP’nin satış baskısındaki artış, zincirdeki aktif adreslerin azalmasıyla da doğrulanıyor. Santiment’in verilerine göre, XRP’nin 30 günlük hareketli ortalama kullanılarak gözlemlenen günlük aktif adresleri geçen ay %30 oranında azaldı. Bu durum, XRP’ye olan talebin düşmesi ve dolayısıyla fiyatın da gerileyebileceği yönünde bir sinyal veriyor.
XRP’de Günlük İşlemler
Aynı dönemde, XRP işlemleri için oluşturulan yeni adreslerin günlük sayısı da %29 düştü. Bu düşüş, genellikle token fiyatında bir düşüşün habercisi olabilir. Ancak, altcoine olan talep ve fiyat düşüşüne rağmen günlük trader’lar kar elde etmeye devam ediyor. XRP’nin günlük işlem hacmi kâr/zarar oranı 1,16 olarak ölçüldü, bu da zarar eden her işlem için 1,16 işlemin kâr getirdiğini gösteriyor.
Kullanıcılar İçin Öneriler
- 20 günlük üssel hareketli ortalama (EMA) altındaki fiyatlara dikkat edin.
- Göreceli güç endeksi (RSI) ve para akışı endeksi (MFI) değerlerini takip edin.
- Zincirdeki aktif adreslerin sayısındaki değişiklikleri izleyin.
- Günlük işlem hacmi ve kâr/zarar oranlarını göz önünde bulundurun.
- Negatif piyasa değeri / gerçekleşen değer (MVRV) oranına dikkat edin.
Kripto para analitik şirketi Santiment’in verilerine göre, XRP’nin 30 günlük ve 365 günlük hareketli ortalamalardaki MVRV oranları sırasıyla %-0,7 ve %-8,5 olarak ölçüldü. Bu ölçüm, bir token’ın mevcut piyasa fiyatı ile satın alındığı ortalama fiyat arasındaki oranı izler. Bu oranlar, piyasaya karşı işlem yapmak isteyen yatırımcılar için XRP’nin bir satın alma sinyali verebileceğini gösterebilir.