Stablecoin’lerin toplam arzı, Mayıs 2020’de meydana gelen UST çöküşünden bu yana her ay düşmekte. Bu düşüş sonucunda, toplam arz 125 milyar doların altına geriledi. Bu durum, tüm zamanların en yüksek seviyesinden ortalama %33’lük bir düşüşü temsil ediyor.
UST çöküşü, kripto para ekosisteminde büyük etkiler yarattı. Değerleri ABD Doları veya Euro gibi itibari para birimlerine sabitlenmiş olan bu kripto paralar, bu çöküşte önemli bir darbe aldı. USDT haricinde birçok stablecoin, bu süreçte önemli ölçüde değer kaybetti.
UST krizinin ardından stablecoin’lerin toplam arzı düşmeye devam etti. Geçen ay ortalama 1,7 milyar dolarlık bir düşüş kaydedildi ve toplam arz 125 milyar doların altına indi. Bu, tüm zamanların en yüksek seviyesinden ortalama %33’lük bir düşüşü ifade ediyor.
Ancak, toplam stablecoin arzındaki bu düşüşe ve özellikle USDC ile BUSD gibi birçok stablecoin’in değer kaybına karşın, USDT’nin piyasa değeri ve pazar payı artmaya devam etti. USDT’nin stablecoin piyasasındaki pazar payı, yazının yazıldığı zaman dilimi içerisinde %66,7 seviyelerindeydi.
Son dönemlerde USDT arzı ve piyasa değerindeki artışa rağmen, USDT’yi ihraç eden şirket Tether, regülatörlerin eleştirilerine maruz kaldı. Şirketin USDT’leri yeterli nakit rezerv ile desteklemediği iddiaları başta olmak üzere, Tether birçok suçlama ile karşı karşıya kaldı.