Binance Launchpool’unun duyurusu ile dikkat çeken Pixels ekibi, Ronin ağı kullanıcılarına 20 milyon PIXEL token dağıtacak bir airdrop planını açıkladı. Airdrop, RON token’larını stake eden kullanıcılar arasında dağıtılacak ve sadık topluluğu ödüllendirmeyi amaçlıyor.
Pixels’ten Ödül Dağıtımı
PIXEL token’ın pazartesi günü piyasaya girişi öncesinde yapılan duyuruya göre, 8 Şubat’ta belirli kullanıcılara airdrop yapılabilmesi için bir snapshot alındı. Airdrop, stake miktarına göre dört kategoriye ayrıldı ve toplamda 20 milyon PIXEL token’in dağıtımı planlandı. Söylentilere göre, ödüller kullanıcı başına 3.955 PIXEL’e kadar çıkabilecek.
Airdrop Süreçlerinin Zorlukları
Airdropların zorlu süreçler içerdiği biliniyor ve Starknet token etkinliği bunun bir örneği olarak sunuluyor. Yapılan analize göre, airdrop katılımcılarının çoğunluğu uzun vadeli katılım göstermiyor ve bazıları ödül aldıktan sonra projeyi terk ediyor.
Bu durum, airdropların topluluk için gerçek bir katkı sağlayıp sağlamadığı ve uzun vadeli etkileri üzerine sorgulamaları beraberinde getiriyor. On-chain analist Hitesh Malviya, Starknet’in aktif hesap sayısındaki düşüşle kullanıcı tutma konusundaki şüphelerini dile getiriyor.
Kripto para sektöründe airdropların karmaşık yapısı vurgulanırken, kripto para analisti Miles Deutscher, yeni yatırımcıları piyasaya çekmek için erişilebilir bir araç olarak airdropları işaret ediyor. PIXEL fiyatı, işleme başladığı ilk gün %24 artış yaşayarak 0,63 dolar seviyesinde işlem görüyor ve 24 saatlik 1 milyar dolarlık işlem hacmiyle yatırımcı ilgisinin yüksekliğini gösteriyor.