Kripto para sektöründe yasal düzenlemeler gelişmeye devam ediyor. Bu alanda atılan adımlar çeşitlenmekte ve hayatın her yönünü etkilemekte. Bu kapsamda, Maine Eyalet Hazine Ofisi tarafından kamuoyuyla paylaşılan bir rapor, eyaletin terkedilmiş ve geri kazanılan kripto varlıkları yasal olarak yönetme konusundaki ilgisine dikkat çekti.
Maine Eyaleti tarafından yapılan değerlendirme raporu, eyaletin kripto varlıklarını yasal yollarla ele alırken ilgisiz olduğunu ortaya koydu. Rapor şunu belirtti: “Şu an ofisimiz kripto para birimleriyle ilgilenmiyor, ancak terkedilmiş kripto para hesaplarının durumu gibi Mülksüz Mal konusunu ele almaya başlamamız gerekebilir.”
Maine’deki resmi verilere göre, şu anda eyalette 328 milyon dolardan fazla değerde mülksüz mal bulunuyor. Bununla ilgili olarak, web sitesi mülksüz mal arayan talep sahiplerinden isim, adres ve malın tanımlama bilgilerini istemeye başladı. Rapor ayrıca, hazine ofisinin teknoloji ve kripto para varlıkları gibi yükselen konularla ilgili reformları uygulama konusundaki ilgisine de dikkat çekti ve bu konu raporda şöyle ele alındı: “Mevcut düzenlemelerimiz ve diğer yerlerdeki muadillerimiz bize kurtardığımız kripto varlıkları tutma konusunda açık bir yetki vermemekte olsa da, gelecekte bunu yapmak isteyebiliriz.”
Terkedilmiş kripto varlıkları, özellikle Ethereum ekosisteminde yaygın bir sorundur. 2014 yazında, Ethereum ön satış etkinliğine 8,893 kişi katıldı ve neredeyse bir on yıl sonra, milyonlarca dolar değerinde Ethereum içeren bu ön satış cüzdanları hâlâ talep edilmemiş durumda.
2022’de ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, borsanın adreslerine yanlışlıkla gönderilen desteklenmeyen ERC-20 tokenlerini kurtarabilecek bir program başlattı. Coinbase konu hakkında şu ifadeleri kullandı: “Kurtarma aracımız, özel anahtarları açığa çıkarmadan, gelen adresinizden desteklenmeyen varlıkları herhangi bir zaman noktasında doğrudan saklama cüzdanınıza aktarabilir. Merkezi borsa altyapımızdan geçirmeden doğrudan gelen adresinizden fonları göndermek için patentli teknoloji kullanarak bunu başardık.”