FASB, kripto varlıkların muhasebeleştirilmesi ve ifşa standartlarını geliştirmek amacıyla, dikkate değer bir Muhasebe Standartları Güncellemesi (ASU) yayınladı. Bu hamle, paydaş geribildirimlerine yanıt olarak, kripto varlık muhasebesini iyileştirme önceliğini, yatırımcılara daha alakalı bilgiler sunmayı ve süreci basitleştirirken uygulamayı kolaylaştırmayı hedefliyor.
Yeni ASU, belirli kripto varlıkların her raporlama döneminde gerçek değerle ölçülmesini gerektiriyor. Bu, eski yaklaşımdan farklı olarak, gerçek değerdeki değişikliklerin net gelirde hesaplanmasını öngörüyordu.
Değişiklikler, yatırımcılara bir şirketin kripto varlık tutarları hakkında daha net bir fikir vermek için tasarlandı. Zorunlu ifşalar, önemli tutarlar, sözleşmesel satış kısıtlamaları ve raporlama dönemi boyunca gerçekleşen değişiklikler hakkında bilgi içermektedir.
ASU’nun etkisi, belirli kriterleri karşılayan varlıkları kapsıyor: Madde Tanımı, Blok Zinciri Tabanlı Doğa, Kriptografi Güvenliği, Değiştirilebilirlik Gerekliliği ve İhraççı Olmayan Köken gibi kriterler karşılanmalıdır.
ASU, işletmelerin yeni standartlara uymaları için bir etkinleştirme tarihini belirledi. İşletmeler, 2024 yılının 15 Aralık’tan sonra başlayan mali yıllar için ve bu mali yıllar içindeki ara dönemler için değişiklikleri uygulamak zorundadır.