ABD’deki en büyük banka olan JPMorgan, kripto paralarla alakalı sürpriz kararlar alabilir. Şirketin yöneticisi Troy Rohrbaugh’a önemli açıklamalarda bulundu. Müşterilerden yoğun olarak kripto para odaklı ürünlerle ilgili talep geliyor. Bankanın artık bu taleplere sessiz kalması mümkün değil ve aynı şey diğer bankalar içinde geçerlidir.
JPMorgan ve Kripto Ürünleri
JPMorgan Chase‘in Küresel Piyasalar başkanı Troy Rohrbaugh, bu Salı gerçekleşen RBC Sermaye Piyasaları Küresel Finansal Kurumlar Konferansı’nda bankacılık devinin kripto para birimleri söz konusu olduğunda müşterilerinin taleplerini dikkate alacağını söyledi. Rohrbaugh‘a göre, endüstri ciddi düzenlemelerle daha güvenli hale geliyor. Şirket artan kripto talebine yanıt vermeye hazır olmayı planlıyor. JPMorgan’ın müşterilerin çok sayıda kripto varlık yatırımı yapabileceği bir ortama hazırlandığını söylüyor.
Rohrbaugh, “Bu varlık sınıfları geliştikçe orada olmamız bizim için kritik önem taşıyor” dedi.
Kripto Paralar Ana Akım Oluyor
JPMorgan CEO’su Jamie Dimon genellikle sadık bir kripto para eleştirmeni olarak bilinir, ancak bankası kriptodan çekinmiyor. Dimon, kişisel olarak Bitcoin satın almanın “aptalca” olduğunu düşünse de müşterilerine mümkün olan en temiz versiyonunu sunmaya söz veriyor.
Geçen Ağustos ayında, yönetim altındaki varlıklara göre Amerika’nın en büyük bankası, pasif bir Bitcoin fonu açıkladı. Banka ayrıca Ekim 2020’de Onyx adlı özel bir blockchain birimi başlattı. Onyx’in başkanı Umar Farooq kısa süre önce popüler dosya paylaşımına atıfta bulunarak kripto para birimi endüstrisinin hala “Napster” çağında olduğunu belirtti.
Kripto para endüstrisi henüz 2000’lerin başında internetin durduğu yerde olmaya devam ediyor. İnternetten çok daha hızlı yayılacağı ve kabul göreceği kesin, bunun ayak seslerini sadece bu açıklamalardan biri anlayabiliriz.
Satoshi, büyük bir devrimi başlattı ve başlarda buna karşı çıkan en azılı düşmanlarını bile kendisine hizmet edecek hale getirdi. Bugün neredeyse tüm devletlerin kripto para stratejileri var, El Salvador gibi ülkeler bunları bilançolarına bile ekledi. Çin ise kripto paraları reddetmesine rağmen onun getirdiği blockchain teknolojisiyle kendi para birimini piyasa sürdü. Bundan 5 yıl sonrasını tahmin etmek güç görünüyor.