EasyFi (EASY), kendini ikinci katman kredi protokolü olarak tanımlamaktadır. DeFi ekosistemine odaklanarak ölçeklenebilirlik, kullanılabilirlik ve ana akım benimseme üzerine kurulmuştur. Genel blok zincir ağlarında çalışmak üzere açık kaynak kodu ile geliştirilen EasyFi, geliştiricilerin kendi uygulamalarını ağda yaratmalarını sağlar. Bu DeFi protokolü, dijital varlıkların ticareti gibi yetenekler sunar ve teminat üzerinden kredi sağlama ve alma olanağı tanır, aynı zamanda çapraz blok zinciri geçişlerini kolaylaştırır.
EasyFi, Ethereum’un geçiş yapmak istediği sistem olan Proof-of-Stake (PoS) konsensüs mekanizmasını kullanır. Çapraz ağ ticaret hizmeti, kredi verme ve alma gibi süreçleri oldukça basitleştirir. Yatırımcılar, farklı ağlardaki varlıklar üzerinden sadece EASY Coin aracılığıyla kredi verebilir veya alabilir. Ağın PoS mekanizması ile korunması, demokratik bir yönetimi işaret eder. PoS konsensüs mekanizmalarında, yatırımcıların platforma yatırdıkları coinlere orantılı oy hakları vardır.
EasyFi Coin, bu projenin yerel kripto parasıdır. Ağ üzerinde başka kriptoparalar üretilmesine rağmen, projenin temeli öncelikli olarak EasyFi Coin üzerine kuruludur. SONlam piyasa değeri 30 milyon dolar olan EasyFi, son 24 saatte 21 milyon dolarlık bir hacme ulaşmıştır. EasyFi Coin’in dolaşımdaki arzı 1,735,409 adettir, maksimum arzı ise 10,000,000 adettir.
Makalenin yazıldığı sırada EASY, 17.73 dolar seviyesinde işlem görmektedir. Bunun tamamen seyreltilmiş toplam piyasa değeri 177 milyon dolar olarak tahmin edilmektedir. EASY Coin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi 26 dolar ile 19 Şubat’ta görülmüştü. En düşük seviye ise yaklaşık 4 ay önce görülen 1 dolar civarındadır.
EASY Coin’in rekor kıran fiyatının nedenlerinden biri, Binance tarafından listelenmesiydi. EASY Coin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’de, Innovation Zone kategorisi altında satın alınabilir. EASY satın almak için Bitcoin veya Ethereum işlem çiftleri kullanılabilir. İşlemlerin %61’ini oluşturan EASY/BTC çifti ile en yüksek hacme sahip olduğu belirtilmektedir. Binance’deki Innovation Zone, yeni başlatılan ve nispeten riskli kriptoparalar için oluşturulduğu bilinir.