Bnktothefuture.com yatırım merkezinin kurucu ortağı ve CEO’su Simon Dixon, Lübnan hükümetinin kesinlikle Bitcoin yatırımı yapması hatta Bitcoin (BTC) yatırımı bulundurması gerektiğine inanıyor. Çünkü CEO’ya öger Bitcoin, Lübnan’ın bozulan ekonomisini yeniden canlandırmasına yardımcı olabilir.
Lübnan’daki Protestolar
Ülkedeki ekonomik kriz gittikçe kötüleşiyor ve Lübnan’ın geleneksel para birimi olan Lübnan Lirası günden güne sürekli düşüyor. Bu da Lübnanlıların özellikle Beyrut ve Trablus sokaklarında protesto yapmaya başlamasına sebep oldu.
Bunun yanında Çin’de ortaya çıkan salgın, tüm dünyada olduğu gibi Lübnan’da da durumu daha da kötüleştirdi. Lübnan’da krizin başladığı 2019 Ekim ayından bu yana Lübnan’ın para birimi yaklaşık olarak %70 oranında değer kaybetti. Protestolar ile oldukça sert bir şekilde devam ediyor. Halk hükümet karşıtı protestolarda bulunurken polis gaz bombaları ile halka karşılık veriyor.
Öte yandan şu anda Lübnan hükümeti, IMF ile müzakerelere başlamayı bekliyor. Bu müzakereler olumlu sonuçlanırsa Lübnan’ın alacağı milyarlarca dolar desteği ülkenin finansal durgunluktan çıkmasına yardımcı olabilir.
Bitcoin Yardımcı Olabilir
Simon Dixon Lübnan’daki olaylarla ilgili görüşlerini Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile dile getirdi. Dixon, hükümetin Bitcoin’e yatırım yapmasının ülke için iyi olabileceğini ifade etti. Dixon, BTC’nin ekonomiyi yeniden inşa ederken hükümete bir koruma kalkanı görevi görebileceğine inandığını dile getirdi.
Bunların yanında Ekim 2019’un sonlarında, Black Swan konseptinin yaratıcısı ve aynı isimli kitabın yazarı Nassim Nicholas Taleb, Lübnan’daki ‘WhatsApp Devrimi’ sırasında Twitter’da yaptığı açıklamalarda kripto paraları övmüştü. WhatsApp Devrimi sırasında, hükümeti yolsuzlukla suçlamış ve WhatsApp mesajlarının vergilendirilmesini önerdiği için sokaklara çıkmıştı. Bunun sonucunda hükümet bankaları kapatmış ve vatandaşların paralarına erişmesini engellemişti.
Nassim Taleb o zamanlar yaptığı açıklamada, özellikle kripto ve Bitcoin hakkında olumlu yorumlarda bulunarak bankaları “yasal dolandırıcı” nitelendirmişti.