Vadeli işlem yatırımcısı Adam Mancini yaptığı son açıklamalarda, Bitcoin’in önümüzdeki günlerde 15.000 doları görmesini beklediğini ifade etti. Mancini Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda Pazartesi günü erken saatlerde, BTC/USD’nin “çok yıllı bir yükseliş üçgeninin” yaklaşık 2.000 dolar üzerinde kapandığını belirtti. Yapılan açıklamalara göre işlem çiftinin bu güçlü hamlesi 15.000 dolarlık seviyenin görülmesini kolaylaştırdı. Mancini’ye göre eğer 15.000 dolar görülürse Bitcoin 24.000 dolara kadar yükselebilir.
Hedef: 15.000 Dolar
Analistin açıklamalarına göre her ne kadar Bitcoin, “piyasadaki yeni çocuk” olarak nitelendirilse de eski klasik modeller Bitcoin için de geçerli ve Mancini bu modellere göre BTC’nin sıradaki hedefinin 15.000 dolar olduğunu dile getiriyor.
Mancini’nin açıklamaları, lider kripto para birimi Asya piyasalarının açılması ile 12.000 doları gördükten sonra geldi. Her ne kadar gün içinde geri çekilmeler yaşansa da aslında bu durum yatırımcıların emin adımlarla ilerlediğini ve kısa vadeli anlık getirilerdense uzun vadeli sağlam getirileri tercih ettiğini gösteriyor.
Öte yandan Bitcoin’deki fiyat artışının Asya’daki gerilimlerin artması ve ABD-Çin arasındaki tansiyonun yükselmesi sebebiyle gerçekleştiği de ifade ediliyor. Örneğin, piyasanın popüler isimlerinden Max Keiser Bitcoin’in 12.000 doları görmesini, Asya piyasasından farklı piyasalara geçiş yapan büyük yatırımlara bağlıyor.
Enflasyon Derdi
Morgan Stanley Amerika’da yaşanacak bir enflasyon artışı konusunda çeşitli uyarılarda bulunmuştu. Bitcoin’deki fiyat artışı da aslında tam olarak bu uyarıların ardından geldi.
Bunların yanında Wall Street bankasının hisse senedi stratejisti Mike Wilson, koronavirüs sebebiyle atılan önlemlerin bir kaç çeyrek boyunca ekonomide dengesizliklere yol açabileceğini dile getirdi.
Amerika’da ve tüm dünyada yaşanan hem ekonomik hem siyasi gerilimlerin sonucunda ise insanlar güvenli liman varlıklarına yönelmeye başladı. Bunun sonucunda ilk olarak altın tarihi bir rekor kırdı ve hemen ardından Bitcoin artışa geçti.