Kripto para borsası Binance 2017 yılı gibi çok kısa bir süre önce kurulmasına rağmen, günlük 1 milyar doları aşan işlem hacmiyle dünyanın en büyük borsalarından biri haline gelmiş durumda. Bu duruma çok kısa bir sürede gelmelerinin en önemli nedenlerinden biri güvenilirliğini bir çok kez kanıtlayarak iyi pazarlama stratejileriyle yönetiliyor olması. Binance giriş, binance free coin, binance indir, binance ios app, binance login, binance mobil türkçe, binance türkiye, binance tr, btt coin binance..
Binance Bitcoin Alma
İçeriğinde yüzlerce altcoin ve kripto paranın yanı sıra, ayrıca USDT (Tether), PAX (Paxos Standard) ve TUSD (TrueUSD) gibi stabil coin’ler de (sabit kripto paralar) bulunuyor. İçeriğinin bu kadar çok olması kullanıcı açısından büyük bir avantaj. Komisyon oranlarının da muadillerine göre daha düşük olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Şimdi kısaca kullanımına göz atalım.
Binance Register
“Binance’e nasıl kayıt olunur?” sorusunun yanıt için öncelikle bu linkten üye olabilirsiniz, sonrasında ise karşınıza sol taraftaki gibi bir ekran gelecek, hesabınızın güvenliğini arttırmak için 2FA yapmanız kesinlikle önerilir. Bunun yapmak için ise cep telefonlarınızdan IOS veya Android mağazalarını kullanarak “Google Authentication” uygulamasını indirebilirsiniz. Çıkan ekranda Google Authentication’a tıkladığınızda site sizi adım adım yönlendirecek ve kurulum bir kaç dakika içerisinde bitecektir. 2FA’den sonra artık siteyi güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.
Binance Para Yatırma
Funds menüsünden Deposit veya Withdraw seçenekleri ile para yatırabilir ve çekim işlemlerini yapabilirsiniz. Site içerisinde Exchange kısmına giderek ise, işlem yapmak istediğiniz çifti seçebilir ve alış satış işlemlerine doğrudan başlayabilirsiniz (yazının devamında açıklanıyor).
Binance Kimlik Onayı
Binance’yi kullanmak için kimlik onayı zorunluluğu bulunmuyor, günlük 2 Bitcoin’e kadar hiç bir ek kimlik onayı olmadan sorunsuz bir şekilde para çekim işlemi yapılabilir. Yatırma miktarı ise sınırsızdır.
Binance Komisyon Oranları Nedir?
Alım satım komisyon oranları değişmekle birlikte genellikle piyasa yapıcı veya alıcı emir tipleri için %0.1 (binde bir) gibi bir oran kullanılmaktadır. SONlam işlem miktarınız arttıkça komisyon oranı da azalıyor.
Binance Nasıl Kullanılır?
Aşağıdaki görselde kripto para borsası içerisinde alış satış işlemlerinin yapıldığı Binance Exchange (takas) sayfasını görebilirsiniz. Şimdi kısaca yukarıdaki kısımların ne işe yaradığını açıklayalım. Sağ üst kısım, işlem çiftlerinin seçilebileceği alandır, yani hangi çiftle ile işlem yapmak istediğinizi bu kısımdan seçebilirsiniz. Örneğin Bitcoin/USDT arasında işlem yapmak istiyorsanız BTC/USDT çiftini seçmeniz gerekiyor. Sağ alt kısım son yapılan işlemi gösteriyor, başka bir deyişle, hangi fiyattan he kadarlık işlem yapıldığını anlık olarak gösteriyor. Orta üst kısımda yer alan grafik ise gerçekleştirilen tüm işlemleri daha iyi kavramak ve yorumlamak açısından grafik haline getirilmiş şeklidir. Grafikte ayarlama yaparak işlemlerde son dakikaların yanı sıra, geriye dönük tüm zamanları da görmek mümkündür. Orta alt kısım ise alış satış emrini gireceğiniz alandır.
Binance Nasıl Coin Alınır?
Buy BTC kutucuğundan Bitcoin alış emri, Sell BTC kutucuğundan ise satış emri verebilirsiniz. Price alanına satmak veya almak istediğiniz fiyatı, Amount kısmına ise miktarı girip enter’a tıklayabilirsiniz. Sayfanın sol kısmında ise derinlik tablosu (alış-satış emirleri) bulunmaktadır. Bu tablo kullanıcılar tarafından alım veya satım yapmak üzere girilmiş tüm emirleri göstermektedir. Başka bir ifadeyle, Buy BTC veya Sell BTC kısımları vasıtasıyla emir girdiğiniz anda girmiş olduğunuz emir anında bu tablolarda görünür. Alış emri girildiyse emir sayfanın sol kısmında yeşil, satış emri girildiyse ise kırmızı olarak görülebilir. Emirlerin gerçekleşmesi için ise başka bir kullanıcının sizin verdiğiniz fiyatta olmak üzere karşı emir girmiş veya girecek olması gerekir. Böylelikle emriniz gerçekleşir ve emir girdiğiniz miktarda kripto para Binance hesabınıza geçer.
Binance Margin Nedir?
Marjin işlemler kendi bakiyenizi teminat gösterip faizini ödemek suretiyle borç aldığınız varlık ile işlem yapmanıza olanak sağlayan bir işlem platformu olarak karşımıza çıkıyor. Böylece küçük miktarda bakiye ile borç alarak, daha yüksek miktarlarda işlem gücüne sahip olabilirsiniz. Binance’te de yanında “M” yazan işlem çiftlerinde marjin işlemleri yapabilirsiniz.
Binance Futures Nedir?
Binance, platformundaki Binance Futures işlemlerini, “Vadeli işlem sözleşmesi (future), bir emtiayı, para birimini ya da başka bir aracı gelecekteki belirli bir zamanda, daha önceden belirlenmiş bir fiyat üzerinden almak ya da satmak için yapılan bir anlaşma.” olarak tanımlıyor. Dolayısıyla “Binance vadeli işlemler nedir?” sorusunun yanıtı da bu şekilde verilmiş oluyor.