Bir Alman özel bankası, dijital para sektörüne girdiğini açıkladı ve bir saklama ve yatırım hizmeti başlattı. Almanya’nın en eski bankacılık kurumlarından biri olan Donner & Reuschel, hareketin arkasındaki temel faktör olarak müşterilerinden gelen yüksek talebi gösterdi.
Donner & Reuschel ve Kripto Adımı
1798 yılında kurulan Donner & Reuschel’ın yönetimi altındaki varlıklarda 9 milyar Euro’nun (10.7 milyar $) üzerinde bir meblağının olduğu biliniyor ve özel bankacılık alanında uzman bir kuruluş olarak tanınıyor. Merkezi Hamburg’da olan bankanın Almanya’nın her yerinde ofisleri ve komşu Lüksemburg’da bir yan kuruluşu bulunuyor.
Banka yaptığı açıklamada, hizmetleri bir an önce başlatmayı planladığını dile getirdi. Yapılan açıklamalara göre banka saklama hizmeti tam anlamıyla çalışmaya başladıktan sonra varlıkların token’laştırılmasına geçilecek. Çünkü banka finans endüstrisinde tokenize edilmiş varlıklara doğru büyük bir değişim olacağını öngörüyor ve bu değişimden yararlanacak şekilde adımlar atmak istiyor.
Blockchain ve Kriptolar
Bunlara ek olarak banka, DLC Distributed Ledger Consulting GmbH’yi danışman ortağı olarak seçti. Yeni hizmetler hakkında yorum yapan bankanın sözcüsü Marcus Vitt, “Dijital varlıklar piyasasını bir süredir gözlemliyoruz ve geleneksel menkul kıymet işlemleriyle ilgili olarak da blok zinciri teknolojisinin potansiyeli olduğuna ikna olduk.” sözlerini kullandı.
Vitt, Blockchain teknolojisinin bankacılık sektörünü ciddi anlamda değiştireceğini dile getirdi ve şu açıklamayı yaptı:
Blockchain teknolojisi, finans endüstrisinde 20 yıllık bankacılık kariyerimde şimdiye kadar deneyimleyebildiğim en büyük yapısal değişikliğe neden olacak. Ve tabii ki hem müşterilerimizin hem de bankanın bu değişimden mümkün olan en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak istiyoruz.
Almanya ve Kriptolar
Donner & Reuschel Almanya’da dijital varlık saklama alanında girişimde bulunan en son finans kurumu oldu. Halihazırda Almanya’da, ülkenin en büyük bankası olan Deutsche Bank aylardır bir saklama çözümü oluşturuyor. Deutsche Bank, Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı bir raporda bu niyetini ortaya koydu ve dijital varlıklar ile geleneksel finansal sistem arasındaki boşluğu kapatmayı amaçladığını belirtti.