En büyük kripto para birimi için Temmuz önceki iki aya göre son derece verimli geçti. Kral kripto para birimi %17 artış yaşadı. Yatırımcılar zorlu iki ayın ardından gelen toparlanma döneminde altcoinlere yoğun ilgi gösterdiği birçok kripto para %100 civarında büyüdü. Elbette net bir trend dönüşümü olduğunu bugünden söylemek güç, ancak ağustos ayı tahminlerini ele alabiliriz.
Kripto Paralar
Temmuz ayında 24.500 dolara ulaşarak 6 haftanın en yüksek seviyesini gören Bitcoin (BTC) böylesi bir başarıya en sonra Ekim 2021’de yaşamıştı. Elbette bu hızlı toparlanmada düşüşün psikolojik etkileri de vardı. BTC ve altcoinler piyasadaki kaos havası nedeniyle olması gerekenden çok hızlı ve derin bir düşüş yaşadı. Terra krizi, Celsius ve diğerlerinin iflası, artan enflasyon ve daha birçok gerekçe sayabiliriz.
Glassnode’a göre, kârlı adreslerin sayısı otuz günün en yüksek seviyesine ulaştı. On-chain analiz platformu 25.925.854 adresin kazanca geçtiğini raporladı. Yani temmuz ayındaki fiyat artışı daha fazla yatırımcı için daha fazla kâr olarak geldi. İlginç bir şekilde, yatırımcılar Bitcoin momentumuna olan güvenlerini yeniden kazanmış gibi göründüğü için burada bitmedi.
Kripto Paralar Ağustos Beklentileri
Ağustos ayı başladığında, BTC yatırımcıları, BTC’nin yazının yazıldığı 23.000 dolar bölgesinde olmasına rağmen yükselişlerle dolu başka bir ayı dört gözle bekliyor. Eylül sonuna kadar FED toplantısı yok ve 10 Ağustos tarihinde gelecek temmuz enflasyon verisinin daha düşük olması umuluyor. Yani önümüzde toparlanma için ciddi bir fırsat olabilir. CryptoQuant’a göre, temmuz ayı sona erdiğinde, borsa yatırma adresleri tüm borsalarda büyük ölçüde arttı. 30 Temmuz itibariyle 19.126 idi. 2 Ağustos’ta 67.966’ya kadar çıkmadan önce ayın son günü 58.670’e yükseldi.
Bu kayıtlar yatırımcı BTC inancını yeniden kazanmaya yardımcı olmuş olsa da sonuca varmak için çok erken olabilir. 1 Ağustos’ta yayınlanan Glassnode raporuna göre, BTC ayı piyasası henüz bitmemiş görünüyor. Yani bugünlerde yaşananlar sadece bir ara yükseliş dönemiyle sınırlı kalabilir.
Öte yandan Çin ve Rusya’nın saldırgan tavrı, küresel ölçekte artan enflasyon, maymun çiçeği virüsünün pandemiye dönme ihtimali ve daha birçok gelişme piyasaları baskılıyor.