Genel kripto piyasasında görülen belirsizlik ortamı başta Bitcoin olmak üzere birçok altcoinde de soru işaretleri yaratmaya devam ediyor. Bitcoin fiyatının 67.000 dolar seviyesine yükselmesine rağmen geçtiğimiz ay ortaya çıkışından kısa bir süre sonra 2x yapan, ardından ise dikkat çekici bir düşüşle karşılaşan önemli bir altcoin piyasada dikkatleri üzerine çekti.
Ethena Yorumları
Ethena (ENA), 18 Mayıs’ta negatif fonlama oranları ile dikkat çekti ve türev piyasasında yoğun bir şekilde açığa satıldığı ortaya çıktı. Piyasa tarafında var olan açık ilgi ENA’ya karşı short pozisyonlara ağırlık kazandı. Bu duruma bağlı olarak ENA’nın bir short squeeze ile karşı karşıya olduğu düşünülebilir.
Ethena’da short squeeze uyarısını en net biçimde ortaya koyan gösterge, dev negatif fonlama oranı. CoinGlass verilerinde ENA short satıcılarının long pozisyonlu yatırımcılara %268 APR ödediği görülüyordu. Ethena’nın yazım saati itibariyle 194,21 milyon dolar açık pozisyonla tüm kripto paralar içerisinde 25. en büyük açık faize sahip olan altcoin olduğu da grafiklerde görülüyor. ENA’nın sahip olduğu OI değeri, 1,19 milyar dolarlık piyasa değerinin %16’sını işaret ediyor.
Ethena (ENA) Fiyat Hedefi
Yazım saati itibariyle ENA, son 24 saatte %20’lik yükseliş sonrası 0,76 dolardan işlem görüyor. 24 saatlik açık pozisyon oranında %12,5 artış yaşanırken, açık pozisyon hacminde %35,48 artışla 541,55 milyon dolara ulaşıldı. Ayrıca, %50,54 baskınlıkla 283,67 milyon dolarlık short pozisyon da açıldı.
Kullanıcı İçin Çıkarımlar
• Olası short squeeze durumunda ENA’nın fiyatı iki önemli seviyeye ulaşabilir:
– İlk hedef: 0,84 dolar (0,83-0,89 dolar arasında likidite havuzu)
– İkinci hedef: 1,08 dolar
• Bu fiyat seviyelerine ulaşılması durumunda yatırımcılar %7,7 ile %38 arasında kazanç sağlayabilir.
Olası bir short squeeze durumunda, Ethena yatırımcıları mevcut fiyat seviyelerinden %7,7 ile %38 arasında kazançlar sağlayabilir. Ancak, Ethena’nın geleceğiyle ilgili genel güven ortamı hala sağlanamamış durumda ve uzun vadede ne gibi hedeflere ilerleyebileceği belirsizliğini koruyor.