26 Mayıs’ta Jeremy Allaire, Michael Kumhof (İngiltere Bankası), Tommaso Mancini-Grinffoli (IMF) ve Dr. Chuanwei David Zou (Wanxiang, PBOC) ile YouTube Live üzerinden bir toplantı gerçekleştirecek. Bahsi geçen toplantıda “Tam rezerv para, dijital para biriminin sonuçları ve uluslararası para sisteminin geleceği” kavramları tartışılacak.
Federal Rezerv’in bu yıl tonlarca para bastığı, İngiltere Merkez Bankası’nın Venezuala’nın altın rezervlerine erişimini reddettiği ve Çin’in yakında dijital para birimini piyasaya süreceği düşünüldüğünde bu toplantının belki de tam zamanında yapıldığı ifade edilebilir.
Bank of England ve Venezuela
İngiltere Bankası, kasalarında 200 milyar Euro (244.6 milyar dolar) değerinde yaklaşık 400.000 bar altın tutuyor. CNN’ye göre, bu durum Bank of England’ın “New York Federal Rezerv’inden sonra dünyanın en büyük ikinci altın tutan kurumu” olmasını sağlıyor.
Koronavirüs pandemisi nedeniyle Venezuela kendi adına tutulan 930 milyon Euro (1 milyar dolar) değerinde altınına erişmeye çalıştı. İngiltere Merkez Bankası ise Venezuela’nın bu isteğini reddeti. Sonuç olarak, Venezuela Merkez Bankası İngiltere Bankası’na dava açıyor.
Çin’in Dijital Parası
Çin’in yakında dijital para birimini piyasaya sürecek olması bir sır değil. Dijital para birimi zaten Shenzhen, Suzhou, Xiongan ve Chengdu’da pilot testlerden geçiriliyor.
Dünya, Çin’in bir sonraki adımının beklerken “Çin dijital dolar dolandırıcılığı” nın ortaya çıktığı haberleri ile gündeme geldi. Dün ortaya çıkan haberlere göre, Çin Dijital Yuan’ı taklit eden bir token’ın yatırımcıları dolandırıldıkları yönünde ifade verdi.
Tüm bunların yanında Cuma günü milyarder ekonomist Ray Dalio, “Son 500 Yılda Büyük Döngüler” başlıklı bir makale yayınladı. Dalio’nun makalesi Hollanda, İngiliz ve Amerikan imparatorluklarının yükselişlerini ve düşüşlerini analiz ederek Çin’in ABD’yi geçmek üzere olduğunu ima etti.
Kaynak: Forbes