DeBank verilerine göre, Blast Layer-2 ağı, kurucusu Pacman liderliğinde, 1,673 milyar dolar değerinde varlık tutuyor. Bunun büyük bir kısmı, yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ETH, Lido protokolündedir ve Ethereum piyasasının büyük bir bölümünü oluştururken, Maker protokolünde 146 milyon dolarlık DAI saklanmaktadır.
Blast’ın Büyümesinin Nedenleri
Blast’ın hızlı büyümesi, DeFi sektörüne ilgi duyan ve pasif gelir arayışı içinde olan yatırımcıların bu ağı tercih etmelerinden kaynaklanıyor. Yatırımcıların, protokol arayışlarında Blast’ı seçmeleri, bu Layer-2 ağının dikkat çekici büyümesinin altında yatan temel nedenlerden biri olarak görülüyor.
Ayrıca, Lido ve Maker gibi önde gelen DeFi protokolleriyle sorunsuz entegrasyon sağlaması da yatırımcıları Blast’a çekiyor. Bu uyum, kripto para yatırımcılarının, bu protokollerle birlikte Blast ile de etkileşim kurmalarını kolaylaştırıyor.
Blast’ın Yatırımcıları Cezbeden Özellikleri
Blast, kullanıcı dostu arayüzü sayesinde yatırımcıların ilgisini çekiyor. Kolay kullanım, özellikle az bilgisi olan yatırımcılar için işlemleri yapmayı basitleştirerek pasif gelir elde etmeyi hedefleyenler için önemli bir avantaj sunuyor.
Blast’ın büyümesine rağmen, kullanıcıların yatırdıkları paraları üç ay boyunca çekememeleri gibi politikaları nedeniyle eleştirilere de maruz kalıyor. Bu durumun, diğer projeler için kötü bir örnek oluşturabileceği yönünde endişeler bulunuyor.
2021’deki boğa piyasasında DeFi ve ilgili kripto paralar öne çıkmıştı ve benzeri bir durumun 2024’te beklenen boğa sezonunda da gerçekleşebileceği düşünülüyor. Analist Michael van de Poppe, DeFi sektörünün, yapay zeka ve oyun odaklı kripto paraların yanı sıra, 2024 kripto para trendlerinde öne çıkabileceğini öne sürüyor.