Bitcoin fiyatı, 41.000 dolar seviyesinin üzerine çıkarken, altcoinler de yüzde 5’in üzerinde değer kazandı. ETF onayının ardından Bitcoin’in değeri kısa bir sürede 49.000 dolara yükseldi, fakat büyük yatırımcıların gerçekleştirdiği kar satışları, daha yüksek seviyelere ulaşmasını engelledi. Bu durum, talep likiditesinin artışının, büyük yatırımcılar tarafından satış fırsatı olarak kullanıldığını gösteriyor.
BitMEX Research’in verileri, GBTC çıkışlarının azaldığını ortaya koyuyor. GBTC’nin nötr primle işlem görmeye başlamasının ardından büyük satışların hemen gerçekleşmesi bekleniyordu. Verilere göre, çıkışlar zamanla dengeleniyor ve GBTC’de bir önceki güne göre daha az miktarda çıkış yaşandığı görülüyor.
Diğer ETF ihraççıları da piyasada talep çekmeye devam ediyor ve çıkışlar dengeleniyor. Yatırımcılar, baskının girişler lehine dönmesini bekleyerek, fiyatları yukarı çekmeye hazırlanıyorlar.
BlackRock ve diğer büyük ETF’ler henüz net çıkış yaşamadıkları ve rezervleri 113 bin BTC’yi geçtikleri için olumlu senaryo daha ağır basıyor. ETF’ler, ilk işlem gününden bu yana 5,53 milyar dolarlık girişe ev sahipliği yaparken, GBTC 4,79 milyar dolar çıkış gördü ve net giriş 744 milyon dolar oldu; bu da piyasa görünümünün hala pozitif olduğunu gösteriyor.
Son zamanlarda yaşanan yükseliş, vadeli işlemlerdeki açığa satış pozisyonlarını zayıflattı ve 66 milyon dolarlık short pozisyon tasfiye edildi. JPMorgan analistleri, GBTC yatırımcılarının kar satışı eğiliminin devam etmesi halinde piyasadaki düşüşün süreceğini öngörse de, dengelenme yükseliş ihtimaline işaret ediyor. Chris Burniske ise yeni bir zirve öncesinde Bitcoin fiyatının 30.000 ile 36.000 dolar arasında bir dip yapabileceğini düşünüyor ve uzun vadeli trendin sağlam olduğuna inanıyor, fakat piyasadaki dalgalanmalara karşı uyarıda bulunuyor. Makro ekonomik riskler, Burniske’nin endişelerinin temelini oluşturuyor.