Mart’ın ilk haftası, Bitcoin (BTC) ve dünya çapında kripto düzenlemesi açısından olumlu bir hafta oldu. Başlangıç olarak Hindistan Yüksek Mahkemesi’nin, neredeyse iki yıl boyunca devam eden Hindistan Merkez Bankası’nın Bitcoin ve kripto ile ilgili faaliyetlerine yönelik yasağı bozduğunu gördük. İkincisi olarak Güney Kore ülkede kripto para işlemlerini netleştiren bir yasa çıkardı. Üçüncüsü, Fransa Nanterre Ticaret Mahkemesi, Bitcoin’in yasal bir para birimi olduğuna karar verdi. Dördüncüsü ise Alman düzenleyiciler Bitcoin’i finansal bir araç olarak ve ilgili kripto borsalarını finansal hizmet kurumları olarak sınıflandırdı.
Daha Çok Hükümet Benimseyecek
Yukarıdaki büyük gelişmelerin bir hafta içinde gerçekleşmesi ile Bitcoin ve kripto düzenlemesini hayata geçirmeyi düşünen diğer hükümetlerin kendi yargı yetkileri için benzer düzenleyici çerçeveler sağlayacağını ifade edebiliriz. Artık bu hükümetlerin de kendi bireysel kripto düzenlemelerini hazırlamak için örnekleri var.
Almanya ve Fransa durumunda, her iki ülke de Avrupa Birliği’nde finansal “ağır toplar” olarak kabul ediliyor. Avrupa Birliği’ni oluşturan ülkelerin mali bloğundaki etkileri, diğer üye ülkeleri Bitcoin ve kripto işlemleri söz konusu olduğunda benzer düzenleyici çerçeveler almaya ikna edebilir.
Kısaca Güney Kore‘yi analiz edersek ülke, BTC ve diğer kripto para birimlerinin yatırım şekilleri olarak potansiyelini tanımak amacıyla Japonya ve Avustralya’nın Asya-Pasifik ortaklarına katılıyor.
Hindistan‘da ise ülke vatandaşları ve kripto endüstrisi liderleri Yüksek Mahkeme’de adeta meydan okudu ve ülkedeki kripto ile ilgili tüm faaliyetleri yasaklayan RBI’nin Nisan 2018 kararını bozmayı başardı. Bu, diğer kripto meraklılarının ve katılımcıların kendi ülkelerindeki yasaklara ve kısıtlamalara yasal olarak meydan okuması için emsal teşkil ediyor.
Kaynak: Ethereumworldnews