Son dönemlerde kripto para piyasalarında yaşanan olumsuzlukların ardından, Bitcoin ve bazı altcoinlerde pozitif haberler canlanma yaşanmasına neden oldu. Bitcoin’in sosyal baskınlık metriği yüksek aylık seviyelere çıktı. Grayscale’in Bitcoin ETF’ine itiraz etme süresinin dolması Bitcoin ETF’i ile ilgili umutları artırdı. Ayrıca, ünlü İtalyan otomobil üreticisi Ferrari, araç satışlarında Bitcoin kabul edeceğini duyurdu.
Ancak tüm bu olumlu gelişmeler Bitcoin’in sosyal hakimiyet artışına tam anlamıyla katkı sağlamadı. ABD’nin, Wyoming’deki bir Çinli Bitcoin madencilik operasyonunun ulusal güvenliğe potansiyel bir tehdit olabileceğinden endişe duyduğu belirtildi. Bu durum, Bitcoin’in fiyatı üzerinde olumsuz bir etki yaratmasa da, uzun vadede talebin artabileceğini gösterdi.
Ferrari’nin Bitcoin ödemelerini kabul etme kararının, kripto paranın ana akım işletmeler tarafından hızla benimsenmesine katkı sağladığı görülüyor. Bitcoin’in hızla benimsenmesindeki bir diğer etken ise deflasyonist özelliklerinin uzun vadeli cazip bir yatırım haline getirmesi ve DeFi yoluyla geleneksel finans sisteminden ve hükümet rejimlerinden özgürlük sunması.
Bitcoin’in özellikle Kanada’da bankaların mahkeme kararına gerek kalmadan hesapları askıya almasının yasal hale getirilmesi gibi durumlarda mali özgürlük sunması önemli bir avantaj. Ayrıca, hükümetlerin mali kontrolü sürdürmesini kolaylaştıran sosyal kredi sistemleri, finansmana erişimi engelleyebiliyor. Bu gibi durumlarda, insanlar finansal özgürlüklerini kurtarmaya çalıştıkça Bitcoin’e talep artabilir.