Chainlink (LINK) kripto para biriminin geçtiğimiz hafta yüzde 15’lik bir fiyat artışıyla performans gösterdiği görüldü. Bu artış, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi diğer büyük kripto para birimlerinin aksine, LINK ile ilgili işlemleri tamamlayan günlük adres sayısındaki ve altcoin’e olan talepteki artıştan kaynaklanıyor olabilir. Glassnode verilerine göre, LINK’te yeni adres ve aktif adreslerin günlük sayısı 10 Eylül’de artmaya başladı ve bu trend devam ediyor.
LINK’in günlük grafikteki fiyat hareketlerinden yapılan analizler, altcoin piyasasındaki yükseliş momentumunu doğruladı. LINK’in göreceli güç endeksi (RSI) 64,88’dir ve para akışı endeksi (MFI) 81,55 seviyesinde bulunmaktadır. Bu durum, token’ın aşırı satın alınabileceğini gösteriyor olabilir. Chaikin Para Akışı (CMF), satış baskısından daha fazla alım baskısının olduğunu gösteren 0,23 seviyesinde bulunuyor.
LINK vadeli işlem piyasasında da yükseliş eğilimi görüldü. Coinglass’ın verilerine göre, token’ın açık pozisyonu 17 Eylül’den bu yana yüzde 69 artış kaydetti ve bu durum, trader’ların çoğunun fiyat artışı lehine yatırım yapmaya devam ettiğini gösteriyor. Aynı dönemde token’ın borsalardaki fonlama oranları da ağırlıklı olarak olumlu oldu.
Son birkaç gün içinde LINK’in borsa faaliyetlerine bakıldığında, satış faaliyetlerinde bir düşüş olduğu görülüyor. Glassnode verilerine göre, LINK’in Borsalardan Borsalara Net Transfer Hacmi 22 Eylül’den bu yana negatif oldu. Bu durum, o zamandan beri borsalardan ziyade borsalardan daha fazla LINK token’ının aktarıldığını gösteriyor. Bu durum, LINK’in artan talebini ve olası fiyat artışını işaret ediyor olabilir.