MakerDAO, tokenize edilmiş hazine bonolarını piyasaya süren ilk WEB3 platformu olabilir. DeFi protokolünün bu deney için tokenize token’lar üzerinde görüşmeler yaptığı belirtiliyor. Bu girişimin 100 milyon dolarlık bir yatırım gerektireceği öngörülüyor.
MakerDAO’nun hazine bonosu deneyi, platform için oyunun kurallarını değiştirebilme potansiyelini taşıyor. Her DeFi protokolü, güçlü likiditenin kilidini açacak sağlam bir hizmetten yararlanmayı hedefler. Hazine bonosu tokenizasyonunu ve ihracını kolaylaştırmak, sadece MakerDAO için değil, aynı zamanda kullanıcılar ve hükümetler için de büyük değer yaratabilir.
Tokenleştirilmiş hazine bonoları, bu tür yatırım araçlarına erişimi sınırlayan çizgileri bulanıklaştırabilir. Bu, dünyanın her yerinden herkesin hazine bonosuna yatırım yapabilmesine olanak sağlar. Zincir üstü varlıkları veya gerçek dünya varlıklarına sabitlenmiş token’ları dağıtmanın en kullanışlı yollarından biri olarak dikkat çekiyor.
Tokenize edilmiş hazine bonoları, MakerDAO protokolü için daha fazla avantajın kilidini açabilir. İlk raporlar, DAI’nin teminat mekanizmasında rol oynayabileceğini belirtiyor. Bu durum, hem MakerDAO hem de MKR tokeni için olumlu olabilir. Son dört ayda MKR, piyasa değeri açısından en yüksek yükseliş eğilimi gösteren kripto para birimlerinden biri oldu.
MKR’nin fiyatı ağustos ayında bir miktar zayıfladı ve boğaların hakimiyetini sürdürmek için mücadele veriyor. MKR’nin Para Akışı Endeksi, Eylül ayının başından bu yana bazı çıkışlar olduğunu gösteriyor. Ancak, son dönemdeki olumsuzluğun sınırlı olması, MKR sahiplerinin hala geleceğe dair iyimser olduğunu gösteriyor.