Check Point Research‘ün yayınladığı son siber güvenlik raporuna göre, diğer tüm endüstriler gibi kripto endüstrisi de 2020’de siber saldırılara karşı oldukça savunmasız…
Bulut Altyapısı Tehdit Mi Oluşturuyor?
2019 yılında boyutu ne olursa olsun hiçbir organizasyon siber saldırılardan tam anlamıyla kendisini koruyamadı. Siber suçlar hem maliyetsiz hem de çok karlı olduğu için suç faaliyetlerinde oldukça fazla kullanılıyor. Araştırmacılar 2018 yılında siber suç oranlarının 1,5 trilyon ABD dolarına ulaştığını ifade ediyor.
Bitcoin’in Blockchain’deki veri alışverişlerinin rastgele olması ve sağlam şifreleme kullanımı nedeniyle esnek olduğu ifade ediliyor. Sonuç olarak, Blockchain ve veriler kötü amaçlı yazılım veya diğer kötü amaçlı teknolojilerle çoğaltılamaz veya sızdırılamaz. Bununla birlikte Blockchain çevresinde gerçekleşen işlemlerin siber saldırılara karşı savunmasız olduğu da yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.
Öte yandan 2020 için Siber Güvenlik Raporu’nda, kripto para saldırılarıyla ilgili bulut altyapılarına yönelik tehdidin altını çiziliyor. Her ne kadar kripto para birimlerinin değeri geçen yıl düşmüş olsa da bulut altyapıları, kötü amaçlı kampanyaları için kripto para birimlerinin büyük bir hedef olmasını sağlıyor.
Bunun yanında kripto kötü amaçlı yazılımı, bir bilgisayarın kaynaklarını ele geçirmek ve bunları kullanıcının izni olmadan kripto para birimi madenciliği için kullanmak üzere programlanmış yazılım programları ve kötü amaçlı yazılım bileşenleri olarak tanımlanır.
Ransomware Yazılımları
2019’un ilk yarısında 2018’e kıyasla, mobil bankacılık kötü amaçlı yazılım saldırılarında yüzde 50 artış oldu. Aslında rapora göre, “dünyadaki tüm kuruluşların% 27’si mobil cihazları içeren siber saldırılardan etkilendi.” Bu saldırılar ise ransomware saldırıları olarak nitelendiriliyor.
Raporda, Bitcoin’i diğer kripto paralardan ayıran ve özel olarak kullanan kötü amaçlı yazılımlar da açıklanıyor. Örneğin Glupteba, genel Bitcoin listeleri aracılığıyla bir Komut ve Kontrol adres güncelleme mekanizması içeriyor…
Kaynak: Bitcoinist